Byggtid

Banan i Shanghai byggdes oerhört snabbt, på bara nio månader lyckades man bygga 30km dubbelspår och två stationer.

I Sverige har vi sedan 1984 byggt om Västkustbanan till dubbelspår och de 289 kilometrarna beräknas vara klara någonstans runt 2025.

I Sverige så tror jag att en metod att bygga snabbt kan vara att gjuta fundamenten på plats och sedan montera pelare och själva banan som har gjort i prefabricerade element på en annan plats. Kan banan byggas i flera olika etapper på samma gång så borde man snabbt kunna bygga banan.

Eftersom banan går på sektioner som står på pelare så kan man ta sig in i stadskärnor utan större ingrepp som tunnlar eller liknande. Förhoppningsvis så kan man slippa långdragna överklagandeprocesser när man inte behöver köpa in eller expropriera så mycket mark.

Etiketter: , ,

2 svar to “Byggtid”

  1. Ingrid Malmén Says:

    Hej! Jag arbetar med ett skolprojekt som heter ”Ekologiska fotavtryck”. Vår grupp har valt att analysera vilka fotavtryck resor gör, och utifrån det valt att analysera vilka möjligheter det finns med att välja tåg framför något annat färdmedel. Den här sidan verkar väldigt bra och jag skulle vilja använda lite fakta härifrån och hänvisa till den här sidan som källa. Jag behöver då veta vem du är och var du får informationen ifrån? Är den här sidan en pålitlig källa?

  2. byggmaglevisverige Says:

    Jag som står bakom denna hemsida heter Fredrik Larsson och jag studerar på Industriell Ekonomi vid Chalmers. Inga företag eller organisationer som t.ex. Transrapid har gett några ekonomiska bidrag eller påverkat vad som står i texten så sidan är på så sätt opartisk. I texten framkommer det (förhoppningsvis alltid) varifrån informationen kommer. Är det från Banverket så skrivs det ut, från Transrapid så skrivs det ut och är det egna beräkningar eller eget tyckande så skrivs det ut. Förhoppningen är att det gör denna sida till en pålitlig källa.

    För att vara korrekt skriv t.ex. ” Byggmalev.se hävdar, enligt Fredrik Larsson så är etc.”

    Har du några specifika frågor/ intervjuförfrågningar eller funderingar så tveka inte att maila byggmaglevisverige@gmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: