Biltrafik vs. Maglev

I dagsläget så är bilen i allmänhet ett attraktivt transportsätt eftersom det är snabbt och ofta är marginalkostnaden för att resa låg då många kör tjänstebil. Kostnaden är då i princip bara bränslekostnaden och med dagens miljödieselbilar som drar 0,45L/mil så blir kostnaden per person låg, speciellt om man är fyra-fem i bilen.

Jag tror att den bästa metoden att få ner bilåkandet är att ge bra alternativ både tidsmässigt och ekonomiskt. Med Maglev så får vi riktigt korta restider både lokalt, regionalt, nationellt och potententiellt låga biljettpriser. Dessutom på stråk där bilen idag är ett bra alternativ då det mesdtadels är motorväg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: